Úvod » Zdravé potraviny » Agar 30g
Kompletné špecifikácie
Agar je výbornou a veľmi zdravou alternatívou želatíny. Prírodné želatínový prípravok sa získava z červených morských rias. Je priehľadný, bez chuti a zápachu a zostáva tuhý aj za vyšších teplôt. Agar je súčasťou cukrárenských želé.
Ako používať Agar
V potravinárstve sa agar používa na ochucovanie, ako stabilizátor aj ako zahusťovací prostriedok pre cukrárske a pekárske výrobky. Je výborný pre mrazené dezerty, rôzne želé, pudingy apod. Jednu kávovú lyžičku Agaru a 5-10 kávových lyžičiek cukru vmiešame do 300 ml vody. Necháme 10 minút napučať a potom 15 minút varíme. Pri výrobe aspikov pridáme namiesto cukru 1/2 kávovej lyžičky soli.
Charakteristika
Agar (inak tiež agar-agar) je prírodný polysacharid s vysokou želírovacie schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. Vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvelo drží tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné pre domácu prípravu extra vysoké vrstvy želé na torty a zákusky.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota: 720 kJ / 172 kcal; Tuky: 0,1 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 0,4 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 86 g; Bielkoviny: 0,1 g; Soľ: 0,04 g.
Zloženie: Agar agar (Gelidium 100%). Môže obsahovať stopy lepku.
Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Krajina pôvodu: Česká republika
Obsah: 30 g