S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Zdravé potraviny » Čierne korenie cejlonské celé BIO 50g


        

Čierne korenie cejlonské celé BIO 50g

 

Externý sklad


0x
Číslo produktu: WY231
Výrobca: Wolfberry
Naša cena bez DPH : 2,36 €
Naša cena s DPH (20 %):
2,83 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Korenie čierne cejlónske celé BIO 50 g Wolfberry je univerzálne používaný druh tropického korenia. Je tiež najznámejšie a najrozšírenejšie. Má príjemné zemité arómu, ľahko sladkastú vôňu a výraznú korenenou chuť. Korenie nájdeme snáď v každom jedle po celom svete či už v polievkach, omáčkach, na zelenine či mäse. Používa sa celý, drvený alebo mletý. Chuť korenia je potom najvýraznejší, ak bobule čerstvo rozdrvte

Ako používať BIO korenie čierne celý

Korenie sa používa najmä na dochutenie bravčového a hovädzieho mäsa, rýb, polievok, teplých i studených omáčok, dipov či šalátov. Hodí sa aj na dochutenie určitých sladkých pokrmov a nájdeme ho aj v niektorých čajových zmesiach. Výborne tiež dochuťou mäsové vývary, zeleninu, huby, strukoviny, hydina, paštéty alebo údeniny. Kvôli jeho ostrosti by sa však mal dávkovať opatrne. Pikantná chuť korenia s ľahko nasladnutým arómou dokáže bezpochyby povzniesť takmer každé jedlo. Pridávajte ho však až ku koncu varenia. Pre zaujímavosť sa uvádza, že korenie sa veľmi dlho pridával aj do perníkov. Dnes sa vyrába čokoláda s korením a ochucujú sa ním alkoholické aj nealkoholické nápoje.

Charakteristika

Čierne korenie pochádza z korenia čierneho (Piper nigrum). Piepor čierny je ovíjavá, vždyzelená liana dorastajúca dĺžky až 4 m. Plodom, ktorý je známy podľa spôsobu spracovania ako korenie čierne, biele alebo zelený, je malá bobule, obsahujúci len jediné zrno. Čierne korenie sa zbiera tesne pred dosiahnutím svojej zrelosti. Ako korenie dodáva pokrmom jemnú, ľahko ostrú a korenistú chuť. Pôsobí blahodárne na zažívanie organizmu a vedľa chuťových vlastností má pre svoje výrazné antibakteriálne vlastnosti tiež liečivé účinky. To oceníme najmä pri nachladnutí. Celý korenie je veľmi tvrdý, preto sa používa iba na aromatizáciu. Priame konzumácii sa vyhýbame. Korenie celý sa tiež melie alebo drví. Väčšie kúsky majú výraznejšie a sýtejšie arómu, ktorá sa pomaly uvoľňuje do mäsa. Používa sa tiež pre svoju typickú farbu a štruktúru, ktorá dodá pokrmom zaujímavý vzhľad.

Zloženie: Korenie čierne celý BIO 100%

Skladovanie: Skladujte vo vzduchotesnej, dobre uzavretej nádobe na suchom a tmavom mieste bez prístupu slnečného svitu. Starostlivo uzatvárajte. Nie je určené deťom do 3 rokov. Ukladajte na bezpečnom mieste mimo dosahu detí.

Krajina pôvodu: Srí Lanka

Obsah: 50 g

MDNiYjA0