S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Doplnky výživy » Glutamín Stevia Stillmass


        

Glutamín Stevia Stillmass

 

Skladom


0x
Číslo produktu: SM010
Výrobca: StillMass
Príchuť
Naša cena bez DPH : 9,99 €
Naša cena s DPH (20 %):
11,99 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Glutamín je neesenciálna aminokyselina, to znamená, že ľudské telo si ju vie vyrábať (syntetizovať) aj samotné. Tvorí sa metabolickou premenou kyseliny glutámovej. Je dôležitou súčasťou bielkovín, hlavne svalových v ktorých predstavuje až 60% zo všetkých aminokyselín. Určenie: Vhodné pri zvýšenom telesnom výkone. Glutamín je najviac zastúpená aminokyselina vo svalových bunkách - až 60%. Pri telesnej a psychickej námahe dochádza k jej vysokej spotrebe. Používa sa pre výstavbu bielych krviniek a tým je potrebná pre imunitný systém a regeneráciu. Zvyšuje hladinu rastového hormónu a rastu svalovej hmoty. Zvyšuje zásoby glykogénu, čím zabezpečuje ochranu svalových bielkovín. Prispieva k vstrebávaniu živín z potravy. V tomto produkte bolo použité prírodné sladidlo Stévia. Extrakt zo stévie sladkej je vhodný ako úplná náhrada repného cukru. Má nulovú kalorickú hodnotu a nulový glykemický index.

1) Najviac glutamínu sa produkuje vo svaloch, až 90% z celkovej syntézy glutamínu, zvyšok v pečeni. Je jednou z 20 proteinogénnych aminokyselín, a teda je nepostrádateľný pre správny chod proteosyntézy. Čiastočne pomáha zvyšovať hladinu rastového hormónu, ktorý je dôležitý pre rast svalovej hmoty. Po fyzickej záťaži urýchľuje regeneráciu a zabraňuje strate svalovej hmoty.

2) Glutamín pôsobí stimulačne na syntézu glykogénu a zvyšuje jeho zásoby nielen v pečeni, ale aj vo svaloch. K stratám glykogénu dochádza predovšetkým po ťažkej fyzickej záťaži, resp. po športovej aktivite a  na základe viacerých štúdií suplementácia glutamínom môže viesť k obnove glykogénových zásob vo svaloch.

3) Pomáha detoxikovať organizmus od škodlivého amoniaku a tým udržiava optimálnu dusíkovú bilanciu. Predovšetkým v centrálnej nervovej sústave a v mozgu je dôležité udržiavať nízku hladinu dusíka. Pri metabolických premenách aminokyselín vzniká značné množstvo dusíka a tu prichádza na pomoc glutamín, ktorý vychytáva a transportuje dusík do pečene, kde je „detoxikovaný“.

4) Napomáha udržiavať správnu funkciu črevnej bariéry. Je považovaný za základný zdroj energie pre bunky tenkého čreva (enterocyty), ktoré sprostredkovávajú vstrebávanie živín do krvi. Stimuluje prietok krvi v žalúdku, zachováva správnu integritu črevnej sliznice, pôsobí preventívne voči atrofii klkov tenkého čreva, prestupu baktérií a vzniku zápalových procesov.

5) Správna funkcia tráviacej sústavy veľmi úzko súvisí s posilnením celkovej imunity organizmu. Vo všeobecnosti glutamín zlepšuje imunokompetentné schopnosti buniek tým, že podporuje syntézu bunkových proteínov imunitného systému, napomáha množeniu lymfocytov (bielych krviniek) a produkcii cytokínov (signálnych molekúl produkovaných imunitnými bunkami).

6) Glutamín je tiež prekurzorom pre tvorbu kyselina gama-aminomaslovej (GABA), ktorá pôsobí ako neurotransmiter v centrálnej nervovej sústave a zohráva dôležitú úlohu pri regulácii mozgovej aktivity a svalového tonusu v tele. Vzhľadom na tento fakt, glutamín posilňuje bunkovo-sprostredkovanú imunitu a má antistresové účinky.

 

Glutamín je vhodný nielen pre športovcov v rámci akýchkoľvek športových aktivít, ale vďaka hore vyššie uvedeným výhodám taktiež aj pre fyzicky a psychicky ťažko pracujúcich ľudí, nakoľko pomáha regenerácii organizmu, posilňuje imunitu a zúčastňuje sa viacerých fyziologických procesov v organizme.

 

Zdroje:

1) Albrecht, J. et al. 2010. Roles of glutamine in neurotransmission. Neuron Glia Biol. 6(4):263-276.

2) Calder, P. C. and Yaqoob, P. 1999. Glutamine and the immune system. Amino Acids. 17(3):227-241.

3) Chwals, W. J. 2004. Regulation of the cellular and physiological effects of glutamine. Mini Rev Med Chem. 4(8):833-838.

4) Cooper, A. J. 2001. Role of glutamine in cerebral nitrogen metabolism and ammonia neurotoxicity. Ment Retard Dev Disabil Res Rev. 7(4):280-286.

5) Kulkarni, C. et al. 2005. L-glutamic acid and glutamine: Exciting molecules of clinical interest. Indian J Pharmacol. 37(3):148-154.

6) Stumvoll, M. et al. 1999. Role of glutamine in human carbohydrate metabolism in kidney and other tissues. Kidney International. 55:778-792.

7) Varnier, M. et al. 1995. Stimulatory effect of glutamine on glycogen accumulation in human skeletal muscle. Am J Physiol Endocrinol Metab. 269(2):E309-E315.

8) Welbourne, T. C. 1995. Increased plasma bicarbonate and growth hormone after an oral glutamine load. Am J Clin Nutr. 61:1058-1061.

 

Zloženie(Orange): Aminokyselina L-glutamín v prášku, kyselina citronová E 330, oxid kremičitý(E551), aróma orange, sladidlo: glykozidy steviolu(E960).

Zloženie(Lime/lemon): Aminokyselina L-glutamín v prášku, kyselina citronová E 330, oxid kremičitý(E551), aróma Lime/lemon, sladidlo: glykozidy steviolu(E960).

Zloženie(Green apple): Aminokyselina L-glutamín v prášku, kyselina citronová E 330, oxid kremičitý(E551), aróma zelené jablko, sladidlo: glykozidy steviolu(E960).

Zloženie: Aminokyselina L-glutamín v prášku

Zloženie(cherry): Aminokyselina L-glutamín v prášku, kyselina citronová E 330, oxid kremičitý(E551), aróma višna, sladidlo: glykozidy steviolu(E960)

Obsah účinných látok v 100 g a v 3g:

Energetická hodnota 1640kJ (380,5kcal) 49,2 kJ ( 11,4 kCal) 0 ,57 %
Tuky 0 g 0 g 0 %
Z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g 0 g 0 %
Sacharidy 0,93 g 0,028 g 0,01 %
Z toho cukry 0,71 g 0,02 g 0,022 %
Vláknina 0% 0% **
Bielkoviny 94,2 g 2,8 g 5,6 %
Soľ 0 g 0 g 0%
L-Glutamin 94,4 g 2,83g **

*RVH - referenčná výživová hodnota

**RVH nie je stanovená

Použitie a dávkovanie: Pri bežnej telesnej záťaži denne najviac 2 zarovnané kávové lyžičky, najlepšie v cykloch dva týždne príjem, dva týždne prestávka. Pri zvýšenej telesnej záťaži, infekciách a strese až 5 zarovnaných kávových lyžičiek denne, možné aj bez prestávky v užívaní, najlepšie nalačno. Prípravok sa používa 30-60 min. pred telesným výkonom, v jeho priebehu alebo ihneď po jeho skončení alebo kedykoľvek počas dňa. Pri horšej znášanlivosti je možné ho užiť po jedle. U nešportujúcich osôb sa užíva najlepšie pred spaním. Prášok je možné rozpustiť vo vhodnom nápoji.

Upozornenie: Nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výrobok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. 

Skladovanie: Skladovať mimo slnečného žiarenia, v suchu a pri teplote do 25°C. Po odobratí potrebného množstva obal ihneď uzatvoriť. Skladovanie v chlade a tme predlžuje trvanlivosť výrobku.

No doping – výrobok neobsahuje žiadnu látku zo Zoznamu zakázaných látok Svetového Antidopingového kódexu. Výrobok neobsahuje konzervačné látky a geneticky modifikované suroviny.

Výrobca: STILL MASS s.r.o. , Lieskovská cesta 468, 962 21, Lieskovec

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NjcyYjl