S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Zdravé potraviny » Kypriaci prášok do pečiva BIO 150g


        

Kypriaci prášok do pečiva BIO 150g

 

Externý sklad


0x
Číslo produktu: WY238
Výrobca: Wolfberry
Naša cena bez DPH : 1,68 €
Naša cena s DPH (20 %):
2,01 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Ako používať BIO kypriaci prášok do pečiva
Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (17 g) prášku. Nahrádzame Ak týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.

Charakteristika
Kypriaci prášok je suché chemické prášok do pečiva používané k zväčšeniu objemu a odľahčenie textúry pečiva. Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickú reakcií. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakypřují. BIO kypriaci prášok je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorom kyslosti je vínny kameň čiže vínan draselný, kypriaca látkou jedlá sóda čiže hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacim prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaduce príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.

Nutričné hodnoty v 100g: Energia: 1004 kJ / 253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bielkoviny: 0 g; Soľ: 17,5 g

Zloženie: BIO kukuričný škrob, regulátor kyslosti - prášok z vínneho kameňa (tartrát draselný) 27,4%, jedlá sóda (Hydrogénuhličitan sodný - E500)

Skladovanie: Skladujte vždy dobre uzatvorené na suchom mieste.

Krajina pôvodu:
Vyrobené v:  ČR

Obsah: 150 g

NzdlZ