S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Doplnky výživy » Pure Micellar PROM-IN 2250g


        

Pure Micellar PROM-IN 2250g

 

Externý sklad


0x
Číslo produktu: PIN34
Výrobca: PROM-IN
Hmotnosť
Príchuť
Naša cena bez DPH : 49,08 €
Naša cena s DPH (20 %):
58,90 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Líder medzi kazeínovými produktmi. Pure Micellar obsahuje len čistý micerálny kazeín v natívnej forme. Jeho prvotná bioaktivita zabezpečuje maximálnu antikatabolickú funkciu a dlhodobo zásobuje svaly všetkými kľúčovými aminokyselinami. Výroba Pure Micellar prebieha modernou a špičkovou technológiou mikrofiltrácie bez použitia chemikálií a agresívnych činiteľov. Preto si spracovanie zachováva maximálnu bioaktivitu a benefity pôvodnej suroviny – mlieka. Pure Micellar je skvelo stráviteľný a veľmi účinne podporuje syntézu svalových bielkovín = tvorba nových svalových buniek = nárast svalových buniek = nárast svalovej hmoty. Pure Micellar je tiež obohatený o extra dávku voľného L-Glutamínu.

  • 100% natívny micelárny kazeín.
  • Bohatý na antikatabolické aminokyseliny.
  • Maximálna bioaktivita produktu.
  • Extra dávka voľného glutamínu.
  • Výnimočne dlhotrvajúca výživa svalových buniek.
  • Bez nežiadúcich plnidiel a zahusťovadiel.

Návod na prípravu: 

40g (2 zarovnané odmerky) rozmiešať v 200 – 300 ml neperlivej vody. 

Odporúčané dávkovanie: 

40g – 80g užite pred spaním, prípadne kedykoľvek v priebehu dňa na doplnenie bielkovín. 

Upozornenie: Výrobok nie je vhodný pre deti, starších ľudí, tehotné a dojčiace ženy, osoby trpiace dnou a ochorením ľadvín. Použitie odporúčame konzultovať so športovým lekárom. Uchovajte v suchu. Po otvorení spotrebujte do jedného mesiaca. Dbajte na dobré uzatvorenie obalu a dodržiavanie spôsobu prípravy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie.

Výnimočnosť Pure micelar

Náš produkt Pure micelar obsahuje iba čistý micelárny kazeín v natívnej forme. Vďaka šetrnému spracovaniu je maximálne zachovaná bioaktivita.

Výroba Pure micelar prebieha modernou a špičkovou technológiou mikrofiltrácie, bez použitia chemikálií a agresívnych činiteľov. Neobsahuje žiadne nekvalitné kazeináty, u ktorých boli poničené citlivé štruktúry kazeínových miciel. Pure micelar je výborne stráviteľný a veľmi účinne podporuje syntézu svalových bielkovín. Zvýšený obsah voľného L-glutamínu podporuje obnovu glykogénových zásob, zároveň tiež znižuje riziko pretrénovanosti a infekcie po náročných fyzických výkonoch.

Pure micelar sa po zmiešaní s vodou premení na ľahký a výživný nápoj lahodnej chute pripomínajúcej puding. Hustá a krémová konzistencia v spojení s výnimočne dlhou periódou pôsobenia vyvoláva trvácny a príjemný pocit sýtosti.

Pure micelar predstavuje dokonalú bielkovinu na užitie na noc aj v priebehu dňa. Unikátny a šetrný výrobný proces maximalizuje jeho vstrebávanie a využitie organizmom.

Pure micelar vyniká medzi kazeínovými produktmi najmä svojou čistotou a zložením. Dôkladnosť precízneho spracovania, žiadne prímesi, žiadne náhrady denaturovaným kazeinátom, vynikajúca chuť, toto všetko z neho robí lídra v kategórii kazeínových výrobkov.

  • 100%-ný natívny micelárny kazeín
  • bohatý na anti-katabolické aminokyseliny
  • maximálna bioaktivita produktu
  • extra dávka voľného glutamínu

Kazeín a zdravie

Kazeín má významné zdravotné benefity, ale bohužiaľ, často sa na ne zabúda. Vo svojej micelárnej forme vykazuje unikátnu molekulárnu štruktúru, vďaka ktorej potom reakcie so žalúdočnými kyselinami spustia tvorbu určitých enzýmov. Tieto enzýmy zaistia produkciu špecifických peptidov, ktoré majú napríklad imunomodulačné a antibakteriálne vlastnosti.

Príklady zmienených peptídov po konzumácii micelárneho kazeínu:

  • Glykomakropeptid (GMP) – je produkovaný po konzumácii kazeínu na konkrétnu peptidovú väzbu medzi aminokyselinami 105 a 106. Keď žalúdok zistí, že sa tvorí GMP, spustí hormonálnu kaskádu. Telo začne produkovať cholecystokinín (CKK), chemickú látku, ktorá signalizuje mozgu pocit sýtosti. GMP tiež zlepšuje vstrebávanie vápnika a zinku. Bolo tiež preukázané, že GMP inhibuje agregáciu krvných doštičiek v našich žilách a tepnách, čím pomáha predchádzať artérioskleróze.
  • Casomorfíny – jedná sa o peptidy štiepené z micelárneho kazeínu pri trávení, ktoré majú ukľudňujúci účinok. Bolo preukázané, že cestujú do mozgu a majú ukľudňujúci, utišujúci účinok. Ďalšou zaujímavou vlastnosťou týchto peptidov je ich antihypertenzný účinok.
  • Kazeín-fosfo-peptid (CPP) – základnou výhodou týchto peptidov je obsah veľmi dobre vstrebateľného vápnika a fosforu. Vápnik a fosfor sú základnými zložkami nášho kostrového systému, preto niektoré štúdie dokonca odporúčajú CPP ako základný doplnok pri prevencii osteoporózy.

Kazeín a anti-katabolické pôsobenie

S ohľadom na svoju unikátnu štruktúru, kazeín sa pri trávení chová odlišne od srvátkových proteínov. Tie sú trávené a zužitkované telom pomerne rýchlo, naproti tomu kazeín podstatne pomalšie. Po jeho konzumácii zmení v žalúdku svoju formu na určitý gél, čím je zaistený konštantný tok aminokyselín do krvi. Pre túto vlastnosť je kazeín považovaný za veľmi efektívny zdroj aminokyselín. Ich pomalé uvoľňovanie do krvného riečišťa zaisťuje dlhotrvajúcu pozitívnu bilanciu a tým sa eliminuje poškodenie svalov. Z tohto dôvodu ho športovci obvykle konzumujú pred spaním, aby v čo možno najvyššej miere zabránili katabolizmu.

Kazeín a šport

Nové štúdie otvárajú dvere širšiemu použitiu kazeínu. Bolo preukázané, že konzumácia kazeínu v kombinácii so srvátkovým proteínom po tréningu výrazne ovplyvňuje zvýšenie proteosyntézy a vykazuje vyšší účinok na nárast svalovej hmoty, než len príjem nápoja zo samotného srvátkového proteínu. Podľa výskumov, srvátkový proteín podporuje krátkodobú syntézu bielkovín a krátkodobé zotavenie, zatiaľ čo kazeín vykazuje anti-katabolické pôsobenie. Postprandiálny účinok (účinok po konzumácii jedla) v prestupe aminokyselín do krvného riečišťa je po prijatí kazeínu alebo srvátky výrazne rozdielny. Hlavnou výhodou kazeínu je poskytnutie dlhodobo zvýšenej hladiny leucínu v krvi po jeho prijatí. Tým vhodne dopĺňa srvátku, ktorej tento účinok chýba. Týmto mechanizmom sa vysvetľuje jeho schopnosť budovať svalovú hmotu a súčasne stimulovať odbúravanie podkožného tuku. Toto je veľmi pozitívny účinok, a preto je veľmi krátkozraké považovať kazeín iba za „nočný proteín“. Jeho synergický účinok, v spojení so srvátkovým proteínom a ako doplnok prijímaný po tréningu, je úplne zásadný. Pokiaľ chcete čo najefektívnejšie zužitkovať náročný tréning, ktorý ste práve dokončili a chcete telu poskytnúť to najlepšie, čo sa dnes na trhu výživových preparátov vyskytuje, skúste venovať zvýšenú pozornosť doplnkom, ktoré sú tvorené micelárnym kazeínom.

Otázka kvality

V oblasti športovej výživy sa na trhu prakticky vyskytujú dva druhy kazeínových preparátov – kazeinát vápenatý a micelárny kazeín.

Kazeinát vápenatý

Úplne nevhodnou formou je kazeinát vápenatý. Zastaralá forma kazeínu, ktorá sa vyrába chemickou reakciou. Pre tráviaci trakt je táto forma kazeínovej bielkoviny do značnej miery nestráviteľná. Veľká časť z prijatých bielkovín sa nevyužije a odchádza z tela nestrávená. Získava sa syrením odstredeného mlieka kyselinami a následnou neutralizáciou hydroxidom vápenatým (hydroxidom sodným sa neutralizuje kazeinát sodný). Finálny produkt stráca na kvalite vďaka prvotným fázam získavania základného kazeínu, a preto mu chýbajú všetky vyššie uvedené zdravotné benefity. Kazeinát vápenatý je veľmi často zložkou lacných tzv. nočných proteínov. Takýto produkt má podpriemernú až nízku kvalitu. Preto, ak nájdete v zložení kazeinát vápenatý tak viete, že bioaktivita produktu je takmer nulová.

Micelárny kazeín

Najlepšou voľbou sa javí kazeínový produkt, ktorý je so 100 % tvorený micelárnym kazeínom, o ktorého výhodách sme písali vyššie. Micelárny kazeín je proteín s postupným uvoľňovaním aminokyselín vo forme miciel (ochraný obal), ktorý sa vyrába z čerstvého odstredeného mlieka. Ultra a mikro filtráciou mliečnej bielkoviny sa odstraňuje laktóza (mliečny cukor) a tuk. Výsledkom je cca 85 %-ná bielkovina v sušine. Micelárny kazeín obsahuje až 90 % kazeínových miciel a určitý podiel srvátkového proteínu. Výhodou micelárneho kazeínu je perfektná stráviteľnosť a využiteľnosť. Micelárny kazeín je veľmi mazľavý a nápoj z neho je hustý. Produkt so skutočným micelárnym kazeínom nie je potrebné zahusťovať guarovou gumou a inými zahusťovadlami alebo plnidlami, čím sa spravidla dopĺňa kazeinát vápenatý, prípadne mliečny koncentrát nižšej kvality, aby mal podobne hustú štruktúru ako micelárny kazeín.

Zloženie:

Micelárny kazeín (z mlieka), L-glutamín, sladidlá: sukralóza a neohesperidín DC; pre čokoládovú príchuť: kakao, čokoládová aróma; pre vanilkovú príchuť: vanilková aróma, farbivo: koncentrát požltu farbiarskeho.

Výživové údaje čokoláda v 100 g v porcii (30 g)
Energie 1430 kj / 336 kcal 429 kj / 101 kcal
Bielkoviny 75,4 g 22,6 g
sacharidy 8,9 g 2,6 g
 z toho cukry 8 g 2,4 g
tuky 2,6 g 0,7 g
 z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g 0,4 g
Soľ 0 g 0 g
Glutamín 6,6 g 2 g
Výživové údaje vanilka v 100 g v porcii (30 g)
Energie 1463 kj / 345 kcal 438 kj / 103 kcal
Bielkoviny 79 g 23,7 g
sacharidy 6,5 g 2 g
 z toho cukry 6,4 g 1,9 g
tuky 1,3 g 0,3 g
 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8 g 0,2 g
Soľ 0 g 0 g
Glutamín 6,6 g 2 g
Hodnoty aminokyselín čokoláda vanilka
  v 100 g v 30 g v 100 g v 30 g
L-leucín 7200 mg 2 200 mg 7800 mg 2300 mg
Izoleucín 3 900 mg 1 200 mg 4200 mg 1300 mg
L-valín 5 000 mg 1 500 mg 5 400 mg 1 600 mg
Kyselina L-asparágová 5600 mg 1 700 mg 6 000 mg 1 800 mg
Kyselina L-glutamínové 17600 mg 5300 mg 19100 mg 5700 mg
Serín 4 400 mg 1300 mg 4 800 mg 1 400 mg
glycínu 1 400 mg 400 mg 1 500 mg 500 mg
L-histidín 2 200 mg 700 mg 2 400 mg 700 mg
L-arginín 2 800 mg 800 mg 3 100 mg 900 mg
L-treonín 3 600 mg 1100 mg 3 900 mg 1 200 mg
L-alanín 2 400 mg 700 mg 2 600 mg 800 mg
L-prolín 8400 mg 2 500 mg 9100 mg 2 700 mg
L-tyrozín 4200 mg 1300 mg 4 600 mg 1 400 mg
L-metionín 2 700 mg 800 mg 3 000 mg 900 mg
Cysteín 400 mg 100 mg 400 mg 100 mg
L-fenylalanín 3 900 mg 1 200 mg 4200 mg 1300 mg
L-lyzín 6100 mg 1 800 mg 6700 mg 2 000 mg
L-tryptopfán 1 000 mg 300 mg 1100 mg 300 mg
MTM0ODQ3Yj