S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Zdravé potraviny » Škorica cejlonská celá BIO 50g


        

Škorica cejlonská celá BIO 50g

Momentálne nedostupné

 


0x
Číslo produktu: WY280
Výrobca: Wolfberry
Naša cena bez DPH : 2,38 €
Naša cena s DPH (20 %):
2,85 €

Kompletné špecifikácie

Škorica cejlonská celá BIO 50 g Wolfberry ako korenie je dlhodobo známa aj v našich krajinách. Cejlónska škorica je dokonca mnohými špičkovými cukrári a kuchári označovaná ako najlepšia škorica vôbec. Pridáva sa pre okorenenie hlavne sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov. Dôležitú úlohu má aj pri zaváraní ovocia. Podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu.

Ako používať BIO cejlónska škoricu Wolfberry
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Škorica sa vyznačuje veľmi príjemnou charakteristickou vôňou a chuťou s podtónom citrónu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.

Charakteristika
Prvé zmienky o škoricovníka pochádza už zo starej Číny z obdobia 4000 rokov pred nl Aromatická kôra vždyzelených tropických stromov s názvom Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum) rastúcich na Srí Lanke je považovaná za najkvalitnejšiu škoricu na svete. Prvá úroda sa zberá dva až tri roky po vysadení. Kôra stromu sa zlúpne a po usušení vytvoria charakteristické tenké zvitky, ktorých okraje sa zvinú dovnútra. Škorica pôsobí na chuť do jedla, celkovo osviežuje a podporuje trávenie. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.

Nutričné hodnoty v 100 g: Energetická hodnota: 1231 kJ / 294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bielkoviny: 3,5 g; Soľ: 0,07 g

Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
 

Krajina pôvodu: Srí Lanka

Zloženie: Škorica cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Najpredávanejše

Makovo-kokosový banánový chlebík

16.02.2023

Chutný, rýchly a zdravý banánový chlebík tentokrát vo verzii s makom a kokosom

POZOR na Sušené ovocie (Oxid siričitý - E220)

15.12.2022

Charakteristika Oxid siričitý je jedovatý a vysoko dráždivý, často spomínaný ako znečisťovateľ ovzdušia.Je...

FIT Cookies

11.12.2021

Populárne cookies, ktoré perfektne sadnú k domácej, vianočnej atmosfére.  Suroviny:  120 g masla izbovej...

Magnézium ako preháňadlo?

03.08.2021

Niektoré doplnky sú nielen zbytočné a neefektívne, ale vzhľadom na vedľajšie účinky aj nežiadúce. Najmä...

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MjQwZWQ0