Magnézium ako preháňadlo?
03.08.2021
Niektoré doplnky sú nielen zbytočné a neefektívne, ale vzhľadom na vedľajšie účinky aj nežiadúce. Najmä...
Úvod » Zdravé potraviny » Škorica cejlonská celá BIO 50g
Škorica cejlonská celá BIO 50 g Wolfberry ako korenie je dlhodobo známa aj v našich krajinách. Cejlónska škorica je dokonca mnohými špičkovými cukrári a kuchári označovaná ako najlepšia škorica vôbec. Pridáva sa pre okorenenie hlavne sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov. Dôležitú úlohu má aj pri zaváraní ovocia. Podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu.
Ako používať BIO cejlónska škoricu Wolfberry
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Škorica sa vyznačuje veľmi príjemnou charakteristickou vôňou a chuťou s podtónom citrónu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.
Charakteristika
Prvé zmienky o škoricovníka pochádza už zo starej Číny z obdobia 4000 rokov pred nl Aromatická kôra vždyzelených tropických stromov s názvom Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum) rastúcich na Srí Lanke je považovaná za najkvalitnejšiu škoricu na svete. Prvá úroda sa zberá dva až tri roky po vysadení. Kôra stromu sa zlúpne a po usušení vytvoria charakteristické tenké zvitky, ktorých okraje sa zvinú dovnútra. Škorica pôsobí na chuť do jedla, celkovo osviežuje a podporuje trávenie. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energetická hodnota: 1231 kJ / 294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bielkoviny: 3,5 g; Soľ: 0,07 g
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Srí Lanka
Zloženie: Škorica cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejše
16.02.2023
Chutný, rýchly a zdravý banánový chlebík tentokrát vo verzii s makom a kokosom
15.12.2022
Charakteristika Oxid siričitý je jedovatý a vysoko dráždivý, často spomínaný ako znečisťovateľ ovzdušia.Je...
11.12.2021
Populárne cookies, ktoré perfektne sadnú k domácej, vianočnej atmosfére. Suroviny: 120 g masla izbovej...
03.08.2021
Niektoré doplnky sú nielen zbytočné a neefektívne, ale vzhľadom na vedľajšie účinky aj nežiadúce. Najmä...