S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Zdravé potraviny » Škorica cejlonská mletá BIO 50g


        

Škorica cejlonská mletá BIO 50g

 

Externý sklad


0x
Číslo produktu: WY229
Výrobca: Wolfberry
Naša cena bez DPH : 1,79 €
Naša cena s DPH (20 %):
2,15 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Ako používať BIO cejlónska škoricu mletú Wolfberry
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku navonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.

Charakteristika
Prvé zmienky o škoricovníka pochádza už zo starej Číny z obdobia 4000 rokov pred nl Aromatická kôra vždyzelených tropických stromov s názvom Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum) rastúcich na Srí Lanke je považovaná za najkvalitnejšiu škoricu na svete. Prvá úroda sa zberá dva až tri roky po vysadení. Kôra stromu sa zlúpne a po usušení vytvoria charakteristické tenké zvitky, ktorých okraje sa zvinú dovnútra. Škorica pôsobí na chuť do jedla, celkovo osviežuje a podporuje trávenie. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej, alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.

Nutričné hodnoty v 100 g: Energetická hodnota: 1231 kJ / 294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bielkoviny: 3,5 g; Soľ: 0,07 g

Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
 

Krajina pôvodu: Srí Lanka

Zloženie: Škorica cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%

ODY0Zjk5N