Úvod » Zdravé potraviny » Tapioková múka BIO 400g
Kompletné špecifikácie
Tapioková múka Wolfberry BIO je bezlepková. Vyrába sa z koreňa kríkov manioku. Je významným zdrojom karbohydrátov s nízkym obsahom cholesterolu. Univerzálna kuchynská prísada.
Ako pripravovať pokrmy z tapiokovej múky
Tapiokovú múku môžete použiť ako univerzálnu kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, k príprave krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu. Ideálna je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
Charakteristika
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím. Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, Paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri nízkosacharidovej diéte - obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Ak sa zaujímate o zdravú výživu, potom by tapioka rozhodne nemala uniknúť vašej pozornosti.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energetická hodnota: 1485 kJ/350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
Zloženie: 100% škrob z hľúz kríka manioku.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Krajina pôvodu: Thajsko