S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Zdravé potraviny » Vanilkový lusk 1ks


        

Vanilkový lusk 1ks

 

Externý sklad

akcia


0x
Číslo produktu: WY228
Výrobca: Wolfberry
Bežná cena 4,60 €
Naša cena bez DPH : 3,33 €
Naša cena s DPH (20 %):
3,99 €

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Vanilkový lusk je tobolka s typickou exotickou chuťou a vôňou. V kuchyni slúži ako prísada do sladkých jedál, nápojov alebo na ovoňanie cukru.

Popis

Vanilka je aromatické korenie pôvodom z Mexika. Staré stredoamerické národy, predovšetkým Aztékovia a Toltékovia, ju používali ako liečivý prostriedok a tonikum. A to najmä na povzbudenie srdcovej činnosti aj k celkovému vzpruženie organizmu. Najdôležitejšie látkou, ktorú vanilka obsahuje, je aromatický fenolický aldehyd vanilín. Ten je zodpovedný za príjemnú vôňu a sladkú chuť tohto korenia. Prípadný biely povlak na povrchu potom nie je na závadu. Jedná sa o kryštalizujúci vanilín.

Ako používať vanilkový struk

Najcennejšou súčasťou vanilkového struku je jeho dreň, ktorú tvoria drobné čierne zrniečka. Tie zo struku najlepšie vyberieme tak, že vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a tupou stranou noža zrniečka vyškriabeme z oboch polovíc struku. Zrniečka vanilky sa používajú ako prísada do sladkých jedál - sladkého pečiva, koláčov, zmrzlín a krémov. Vanilkové struky zbavené drene môžeme použiť do vareného vína, alebo ich vhadzovať do fľaše s trstinovým rumom a nechať macerovať. Taký rum je opäť výborný do sladkých krémov, dezertov a na flambovanie, pri ktorom sa vanilka uvoľní a intenzívne prevoní pokrm i celú kuchyňu.

Pre ovoňanie klasického cukru do neho vložíme plod vanilky na niekoľko dní. Po následnom umytí je struk pripravený na ďalšie použitie. Možno ho použiť viackrát.

Nutričné hodnoty vanilkového struku v 100 g: Energia 1109 kJ/265 kcal, tuky 7,4 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g, sacharidy 31 g - z toho cukry 15 g, vláknina 29 g, bielkoviny 4,2 g, soľ 0,05 g.

Zloženie: Sušený plod vanilky v celku 100 %.

Skladovanie: Najlepší spôsob skladovania je vo vákuovom balení, kde vanilka vydrží čerstvá až 2 roky. Po rozbalení vanilkový struk uzatvárame do sklenenej nádoby, ktorú však pravidelne odvetrávame. Ak aj tak vanilkové struky vyschnú, môžeme ich pred použitím krátko ponoriť do teplej vody, aby opäť zmäkli. Skladujeme ich v suchu a tme pri teplote do 25 °C. Uchovávame mimo dosahu detí.

Obsah balenia: 1 ks

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZWQ4ZD