FIT Cookies
11.12.2021
Populárne cookies, ktoré perfektne sadnú k domácej, vianočnej atmosfére. Suroviny: 120 g masla izbovej...
Úvod » Zdravé potraviny » RAW Kakao prášok BIO 250g
BIO prášok z NEPRAŽENÝCH kakaových bôbov ( theobroma cacao) je prírodná vzácnosť a skutočná superpotravina. Kakao je jednou z najobľúbenejších ingrediencií na celom svete. Veľmi málo potravín, môže byť považovaných za skutočný zdroj minerálov, ale kakao je jedna z nich. Obsahuje široké spektrum minerálov (draslík, železo) vitamínov a antioxidantov.
Kakaovník je stále zelený strom, ktorý sa podobá jabloni, vyrastá ale do výšky okolo 15 metrov. Jeho pestovanie je pomerne náročné, pretože potrebuje celoročnú teplotu od 20 °C do 35 °C, ale pritom vyžaduje vlhko a tieň. Priemerná úroda z jedného stromu je asi 25 plodov, ktoré vážia necelého pol kilogramu. Vnútri týchto plodov je uložených v priemere 30 semien, z ktorých sa vyrába kakao.
Kakaové bôby boli cenené už Aztékmi, ktorí ich používali ako platidlo. Ich pomocou sa platili dane, za desať bôbov sa dal kúpiť králik, za sto bôbov dokonca otrok. Okrem toho z rozdrvených bôbov pripravovali aj nápoj, ktorý brali ako afrodiziakum. Možno práve preto pil ich veľkňaz Montezuma zo svojich zlatých pohárov denne aj 50 týchto nápojov.
Kakao sa radí vďaka svojmu širokému spektru minerálov a vitamínov medzi superpotraviny. Pôvodný názov kakaovníka je Theobroma cacao, čo v gréckom preklade znamená pokrm bohov.
Aké je to RAW(surové) kakao?
RAW kakao je v poctivá surovina v najprírodnejšej podobe. NEpražené a NEspracované za vysokých teplôt. Vďaka šetrnému procesu má zachované všetky minerály, vitamíny a antioxidanty v neporušenej kvalite, na rozdiel od „klasického“ kakaa, ktoré ich pražením môže stratiť.
Rozhodne nejde o odtučnenú variantu. Suroviny ako Kakao sú od prírody plné zdravých tukov a konzumujú sa v malom množstve, preto je zasahovanie do ich hodnôt výrazne kontraproduktívne.
RAW Kakao má jemnejšiu arómu. Jeho farba je výrazne svetlejšia od klasického kakaa.
Použitie: Skvelá súčasť do všetkých sladkostí, k príprave lahodných studených aj teplých nápojov, smoothies, koláčov, poliev a rôznych dezertov. Kakaový prášok je vhodný na pečenie i varenie. Je ľahko rozpustný a výborne ochutí miešané nápoje, mlieko (kakao), čokoládové výrobky, múčniky, torty a buchty.
Zloženie: BIO prášok z kakaových bôbov ( theobroma cacao)
Pôvod: Peru
Skladovanie: Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje RAW na 100 g:
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejše
08.02.2024
Predstavenie značky, na ktorej ekologické prostriedky sa dá spoľahnúť. FeelEco je značka, ktorú väčšina...
08.02.2024
Prinášame vám pohľad do "útrob" tejto spoločnosti, ktorá je špeciálna svojou kombináciou podnikania ruku...
15.12.2022
Charakteristika Oxid siričitý je jedovatý a vysoko dráždivý, často spomínaný ako znečisťovateľ ovzdušia.Je...
11.12.2021
Populárne cookies, ktoré perfektne sadnú k domácej, vianočnej atmosfére. Suroviny: 120 g masla izbovej...