S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Úvod » Zdravé potraviny » Škorica cejlónska mletá BIO 250g


        

Škorica cejlónska mletá BIO 250g

Skladom

 


0x
Číslo produktu: ALT002
Výrobca: Altevita
Bežná cena 8,49 €
Naša cena bez DPH : 5,58 €
Naša cena s DPH (20 %):
6,70 €

Kompletné špecifikácie

Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu. 


Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy. Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia. 

Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica ceylónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s ceylónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.   
Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok /polyfenoly, flavonoidy, kyselyna laurová, kyselina škoricová/, ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

Použitie: Na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež na proti celulitídne a ošetrujúce zábaly.

 

Zloženie: BIO Škorica cejlónska  (Cinnamon zeylanicum - verum)

Skladujte v suchu.

Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

Krajina pôvodu: India

 

Výživové údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota:  1327kJ/317 kcal,
  • Tuk: 3,2 g,
  • Sacharidy:  79,5 g,
  • Bielkoviny: 3,9 g
  • Soľ: 0,0 g 

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Najpredávanejše

FeelEco - domáci líder v ekologickej drogérii

08.02.2024

Predstavenie značky, na ktorej ekologické prostriedky sa dá spoľahnúť. FeelEco je značka, ktorú väčšina...

Tierra Verde - firma, kde ekológia nie je len klišé

08.02.2024

Prinášame vám pohľad do "útrob" tejto spoločnosti, ktorá je špeciálna svojou kombináciou podnikania ruku...

POZOR na Sušené ovocie (Oxid siričitý - E220)

15.12.2022

Charakteristika Oxid siričitý je jedovatý a vysoko dráždivý, často spomínaný ako znečisťovateľ ovzdušia.Je...

FIT Cookies

11.12.2021

Populárne cookies, ktoré perfektne sadnú k domácej, vianočnej atmosfére.  Suroviny:  120 g masla izbovej...

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MjgxM