Suroviny: Jeden väčší karfiol, kukuričná múka, kukuričná strúhanka, 2-3 vajíčka, cesnak, soľ, kurkuma, červená paprika
Postup:
-Predhrejeme si rúru na 220stupňov. Karfiol natrháme na menšie hlavičky, namočíme do vody a necháme odstáť.
-Karfiol obalíme v kukuričnej múke (túto časť môžeme aj vynechať), vajíčku, do ktorého sme pridali pretlačený cesnak a koreniny a následne záverv kukuričnej strúhanke.
-Obalený karfiol naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, na každú hlavičku karfiolu dáme plátok ghee masla, prípadne môžeme aj pokvapkať kvalitným za studena lisovaným slnečnicovým/repkovým olejom.
-Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 15minút na 220stupňov,
-Po 15tich minútach stiahneme rúru na 200 stupňov a dopekáme do mäkka približne 20-30 minút.
-Ak máme teplovzdušnú rúru používame program s teplým vzduchom (znak ventilátora). Karfiol je hotový, keď má zlatistú farbu a po pichnutí vidličkou je mäkký.
Dobrú chuť!