S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok

Chrumkavý karfiol

02.10.2020

Chrumkavý karfiol

Obaľované môže byť aj zdravé

Suroviny: Jeden väčší karfiol, kukuričná múka, kukuričná strúhanka, 2-3 vajíčka, cesnak, soľ, kurkuma, červená paprika

Postup:

-Predhrejeme si rúru na 220stupňov. Karfiol natrháme na menšie hlavičky, namočíme do vody a necháme odstáť.

-Karfiol obalíme v kukuričnej múke (túto časť môžeme aj vynechať), vajíčku, do ktorého sme pridali pretlačený cesnak a koreniny a následne záverv kukuričnej strúhanke.

-Obalený karfiol naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, na každú hlavičku karfiolu dáme plátok ghee masla, prípadne môžeme aj pokvapkať kvalitným za studena lisovaným slnečnicovým/repkovým olejom.

-Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 15minút na 220stupňov,

-Po 15tich minútach stiahneme rúru na 200 stupňov a dopekáme do mäkka približne 20-30 minút.

-Ak máme teplovzdušnú rúru používame program s teplým vzduchom (znak ventilátora). Karfiol je hotový, keď má zlatistú farbu a po pichnutí vidličkou je mäkký.

Dobrú chuť!

Rubriky blogu

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZDZjNTFkZj