S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
Ok

Tahini pie - Sezamový koláč

25.08.2020

Tahini pie - Sezamový koláč

Cyperská obľúbená pochúťka

Jedinečná cyperská dobrota, prekvapujúco málo známa a takpovediac uviaznutá na tomto ostrove. Za svoju svojskú chuť vďačí práve paste Tahini, vyrábanej zo sezamových semienok.

Suroviny na cesto:

  • 2 šálky celozrnnej múky
  • 1 šálka múky klasickej
  • 2 pl cukru(Panela, kokosový)
  • 1 čl droždie
  • 1/4 čl soľ
  • 1/4 čl sóda bikarbóna
  • 1/4 šálky oliv. olej
  • 3/4 šálky voda

Plnka:

  • 1 1/4 šálky Tahini pasty 
  • 1/2 šálky cukru(Panela, kokosový) 
  • 3 pl Medu
  • 1 čl škorica 
  • 1/3 šálky drvené mandle

Sirup na poliatie: 

  • 3 pl med
  • 3pl voda

Postup: 

  1. Vypracujeme cesto(múka, droždie, sóda a soľ)
  2. Pridáme vodu a olivový olej  a miesime až kým nie je cesto mäkké
  3. Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 1 hodinu kysnúť. 
  4. Zmiešame všetky zložky na plnku okrem mandlí 
  5. Vypracujeme cesto na veľkosť papiera na pečenie, resp. plechu, potrieme plnkou a posypeme mandľami
  6. Zrolujeme a vytvoríme 2 rolky, pootáčame akoby sme rolku žmýkali, a zakrútime do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie 
  7. Prekryjeme utierkou a necháme 20 minút odstáť 
  8. Pečieme 35-40 minút na 175 stupňov. 
  9. Sirupom koláč potrieme akonáhle je hotový a posypeme zvyškom drvených mandlí  

Vytvorené systémom www.webareal.sk

OWMzZW