S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Toxické ovocie a zelenina

06.09.2020

Toxické ovocie a zelenina

Najviac chemicky postrekované plodiny dostupné v reťazcoch.

Chémia sa využíva najmä kvôli odolnosti voči škodcom, a kvôli udržaniu senzorických vlastností po čo najdlhšiu dobu. Dôvod je jasný a jediný: ZISK

Bežný, poctivý producent má veľmi ťažkú úlohu keď sa chce dostať na komerčný trh. Reťazce tlačia okrem cien, aj na konštantne veľké množstvá produktov rovnakých vlastností(vzhľad, chuť). Tieto podmienky je takmer nemožné splniť bez pomoci chémie, preto poctivé a čisté poľnohospodárske produkty treba hľadať najmä u domácich pestovateľov.

Sú BIO certifikáty zárukou? K tejto otázky si povieme viac v ďalších príspevkoch, kde sa pozrieme aj na bežne používané prostriedky a postreky v poľnohospodárstve.

Produkty vhodné aj na umývanie ovocia a zeleniny pred konzumáciou nájdete v našej ponuke: https://www.tothem.sk/Prostriedky-na-riad-c24_40_2.htm

YWQ2OGU2N